Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Friday, December 9, 2011

Dia tidak memandang aku sepenuhnya.

Hakikatnya, kuntuman bunga yang sedar mekar itu tidak mengambil masa yang lama untuk kembali layu. Hanya sekejapan cuma, hati mulai terguris dan harapan sebelumnya itu pecah berderai tanpa belas. Pabila berbicara soal siapa yang melebihi segalanya, nampaknya aku sudahpun tewas dan kalah. Jika benar akulah selayaknya, buktikan apa yang sedang indah tertanam. Namun, apa lagi yang selayaknya menjadi juara jika ia sentiasa melibatkan hal fizikal? Untuk berdiri sama tinggi apatah lagi duduk sama rendah, itu mudah tapi ia tak sama dengan duduknya kekal beraja di hati. Aku bukan siapa-siapa pun sebenarnya.

38 comments:

Anonymous said...

I really, really love your blog and all your posts !

afzalsukasuki said...

sabar.itu maknanya dia bukan terbaik kerana dia buta untuk lihat dalaman milik kau.aku pasti kau tak perlukan org buta hati untuk memimpin ko nanti kan?

misya mialen said...

hana, jadi saja diri sendiri kerana dirimu begitu berharga;D

misya mialen said...

hana, jadi saja diri sendiri kerana dirimu begitu berharga;D

miaazlin said...

im lovin this piece :) pretty much what i've been through. :(

Pocket said...

jıka rupa dıjadıkan taruhan,
cırı utk kemenangan.
maka ya lebıh kılogram cam pocket nı tetap kalah. ohh.

ıngatkan 'lebıh' kalu buleh la menang kan. ohh!

Rtp Farra Arisha said...

oops, these words hurt you so much. stay cool and keep calming down yourself sis..:)

eLL said...

huhu pernah rasa macam ni. usaha untuk menonjolkan diri sehabis gigih pun org tetap tidak memandang

~* chirpy_chummy *~ said...

"aku bukan siapa-siapa"

dah 2x aku tengok ayat ni harini.

dan aku juga adalah "bukan siapa-siapa"

mari, kita ke depan. tinggalkan dia yg x pernah nampak kehadiran kita. usah sakiti diri lg. *menghulur tangan*

dill said...

kamu istimewa dalam kehidupan saye, hana. :)

usar gusar. masih ramai yang menyayangimu. masih ramai yang sedar kewujudan kamu.

dill.

c'axoera said...

kompemmm! dia rabun tuh! Skip thn NEXT ajer...:)

Alieza Dayasari said...

sabarlah ya...
berdoa agar permudahkan semuanya...
benar kita menulis senang. nk buat susah... tp DIA MAHA MENGETAHUI... redha dan pasrah..
"redha itu ikhlas. Pasrah itu menyerah"-ombak rindu.

Boneka Tak Sakit said...

cis blog ko berbunga2 bahasa.. aku dah la xsuka ayat bunga2 mula2 aku baca aku xpaham bila baca komen org aku leh agak.. pastu aku try baca2 baru aku dpt..

perlu ke ko tau semua nie..
ye xperlu pown :P

EZAN IDMA said...

kamu adalah sesiapa.
kerana kamu adalah kamu dngn keunikan kamu.

hani said...

dari mana kau tahu kau bukan siapa-siapa?

kerana jika dia mencari yang sama, dia tak akan pernah berjaya.
perbezaan itulah yang saling melengkapi.
dan kamu, semua yang berbeza itu okey? :)

Afiq Ah said...

kau tenanglah. mungkin kau bukan siapa - siapa. tapi kau adalah perempuan yang bersabar. fikir. masih ada lagikan perempuan sesabar kau?

fikir. kalau ada, sebesar mana hakikatnya berbanding kau?

fikir. kau adalah perempuan yang tidak lemas dalam kesabaran.

:)

H.J said...

kalau bukan siapa..siapa sebenarnya 'aku' itu??

EL MARIACHI said...

nobody is perfect...kalau dia perfect then dia is nobody...I want nobody nobody but youuu...

aiEz said...

sedang berduka kerana dia?
adakah dia buta?
atau tidak tahu menilai berapa nilainya permata
dari kaca yg tak punya apa2..

*hana,anda istimewa..^^,

Pembunuh Tanpa Bayang said...

tak perlu untuk menjadi seseorang yang lain kerana orang lain,itu janggal.

kau selesa menjadi diri sendiri,teruskanlah.

~SaL IjOu~ said...

duh..aku pun pernah berada dlm situasi ini..tp bila aku renung2 kembali..org da x peduli..buat apa aku nak terhegeh2 lagi..~

kita terlalu berharga utk diperlekehkan..~

kamu masih ada aku & kwn2 lainnya~
*jgn lupa senyum,Hana~ =)

delarocha said...

lumrah


yang luaran sering menjadi priority hinggakan lupa pada kepentingan dalamannya.

APi said...

memang dia tidak memandang kau sepenuhnya..

chemay said...

you deserve someone better hunn.
:)

Bidadari Syurga said...

satu hari nanti.... jgn penah hilang ruang untuk hati dan perasaan kembali berdiri... coz once u close it... hurmm... a bit hard to undo... tapi still ada peluang until DIA say so...

ps: sapa org tu...? meh gua nombok cikit dia... biasa dia make u sad like this... :p

Juno said...

hmm.

faktor fizikal.

boleh aku join the club?

*sayu*

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

sedang merasainya saat ini

Juliet_iRa~" said...

just be yourself!

be confident.. :)

semutsengal said...

pasrahnya kau.


Errr.

♥ MS ♥ said...

wohh. :| jangan terlalu pasrah kakak-ku sayah :( jangan berundur mcm tu je :( .

p/s: tiap2 hari tunggu post baru :) suka sangat baca sini :)

ORLANDO AHMAD said...

kalau ikhlas, segala kekurangan akan sama2 disempurnakan :-)

support each other

~Nana BamBam~ said...

kadang hidup ini x unfair kan.
bila jumpa seseorang itu kita harap dialah yang terbaik. tapi dah tertulis dia bukan yang terbaik..xpalah.

teha said...

its oke.. sabar ek :)

Khry Hnry said...

bersabarlah, kelak tiba saatnya...

KoskakiUngu said...

leave him dear,
the better one is waiting for u.. :)

Rain said...

dia tidak memandang, masih ramai yang ingin bertandang. semoga bunga kembali mekar. bukan setika, tapi sentiasa.

hanaahmad said...

Anonymous : thank you. And what your name dear?

afzalsukasuki : ya, moga-moga aku jumpa. walaupun aku tahu ia pasti lambat.

misya mialen : aku sedang menjadi diri sendiri, tapi ada yang tak sudi menghargai.

miaazlin : ;)

Pocket : haha. perempuan selalunya jarang memilih begitu. lelaki yang sering cerewet bab gini.

RTP Farra Arisha : ya. will do. thank u. ;)

eLL : ada yang masih sudi menghargai kita sebenarnya.

chirpy chummy : terima kasih untuk huluran tangan yang diberi. oh terharu. ;)

dill : dill! kamu sentiasa baik untuk aku! terima kasih untuk itu.

c'axoera : agaknya. ;)

Alieza Dayasari : insyaAllah.

Boneka Tak Sakit : haha. memang sengaja taknak bagi kau faham.

EZAN IDMA : terima kasih Ezan. ;) tapi ada yang tidak menyedarinya.

hani : hmmm...biasalah, kita kan memang sering jatuh pada orang yang salah kan.

Afiq Ah : heh, sebenarnya aku buat-buat untuk bersabar. terima kasih.

H.J : manusia biasa yang hatinya penuh dengan perasaan.

EL MARIACHI : indeed.

hanaahmad said...

aiEz : aku bukan siapa-siapa pun untuk dia. betul. terima kasih beb.

Pembunuh Tanpa Bayang : aku menjadi diri sendiri, tapi orang masih tak menghargai. payah gitu.

SaL IjOu : ya, aku memang sentiasa ada kamu yang baik Sal. Aku menghargainya sangat-sangat.

delarocha : itu perkara biasa kan.

APi : aku harap ada yang sudi memandang aku sepenuhnya.

chemay : moga-moga.

Bidadari Syurga : hati aku dah hampir mati sebelum hadirnya dia. dan kini ia kembali mati.

Juno : mari kita bersayu-sayu. ;)

Iema Himawari : payah kan.

Juliet Ira : itu yang aku lakukan.

semusengal : itu memang aku.

MS : tak terdaya lagi nak lawan..

ORLANDO AHMAD : bermakna dia tak ikhlas.

Nana : sangat tidak adil.

teha : dah berlalu.

Khry Hnry : aku harap ia tiba cepat.

KoskakiUngu : ameen.

Rain : aku harap sangat yang itu.