Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Sunday, August 14, 2011

Hidup tidak hanya berteraskan pada omongan kosong, perlu diiringi dengan aksi dan bukti. Baru membuahkan rasa percaya dan tidak terbitnya rasa jelik.

Langsung tidak berguna.

33 comments:

tieykah said...

kenapapanjangsangattajukentrykautubabe?

oshinz said...

kadang-kadang, bila sudah beraksi, ada saja yang tak puas hati. manusia memang sangat peliks!

muhamad hanif said...

wahahaha,

dengan tajuk je aku dah phm da..

hanaahmad said...

tieykah : memangsengajadipanjangkanbabe. ekeke.

oshinz : manusia itu unik, penuh ragam.

muhamad hanif : senang nak bagi orang faham kan. hehe

ORLANDO AHMAD said...

bila beraksi untuk ditunjuk, kadang2 bleh jadi takbur pulak

hanaahmad said...

ORLANDO AHMAD : ya, tapi cakap kosong pun tiada guna.

hiro said...

pehhh..aksi kena ye.

hanaahmad said...

hiro : perlu. keh3

Khry Hnry said...

adakahinisatuprovokeatauprotessebabtakdapatmakandisianghari????

APi said...

kaku membisu lebih baik daripada omongan kosong tanpa laku..

pemuzik jalanan said...

awakdahkenapapanjangsangattajukentrynya. HAHA.

Hai kakak,saya setuju dengan tulisan awak yang panjang tu hee.

haikalblank said...

haish, nak mulakan langkah pertama untuk berubah tu sangat sukar. haish...

ya, pathetic dan menjelikkan.

bahasa zaman aku muda - muda, menjakikan.

miss inna said...

yup, bukti dan aksi itu penting sebagai respon kita thdap ragam kehidupan...^^

dayya said...

=_=! ya. langsung tidak berguna.

dill said...

pergh tajuk.

omongan kosong seperti angin2 lalu yang tak meninggalkan kesan jelas namun masih buat pokok bergoyang. bukti tu penting.

ekmal said...

mcm janji2 palsu la..ckp nk bagi kebahagiaan, tp bagi taik..hoho

SYARIFF HAIKAL said...

diam lagi baek dr cakap kosong...ditertawakan kelak...

Pocket said...

'hana!dimana kamu berada malam pembunuhan?'
'err, saya kat stabak, minum ngan kawan..'
'ada bukti?'
'ada.. resit pembelian, ngan cctv'
'okeh, kamu ada alibi, i'm taking u off the suspect list'

gitu gitu ker hana?

Miz Novexx said...

kihkihkih... panjang pulak tajuk entrinya
(^___^)V

Waqheh said...

ok

hanaahmad said...

Khry Hnry : bolehjadijugakernadisianghariakuterpaksamenawalkemarahandenganorang-orangyangbajetbagus.

Api : membisu tak bererti tak kaku.

pemuzik jalanan : kakakawaknistressdanmeroyankotsebabstressla! HAHA

haikalblank : menjakikan. aku baru tahu word baru. :)

miss inna : kehidupan sememanya memerlukan respons agar ia tidak kaku batu.

dayya : kan.

dill : tanpa angin, masakah pokok bergoyang.

ekmal : lebih kurang bergitu.

syariff haikal : memalukan saja.

Pocket : tidak bukan begitu, jika kamu mengatakan kamu boleh buat dari itu, maka buktikannya. jangan hanya sekadar bercakap kosong, sedangkan habuk pun tak boleh.

Waqheh : ok juga. :)

hanaahmad said...

Miz Novexx : memang disengajakan. hehe

ïêmå å¢klê§ said...

betul..
kebanyakan lelaki cakap je pandai...

delarocha said...

menilai manusia melalui perbuatan, dan bukannya percakapan.

Encik Psychopath said...

noted.

Cik Domo said...

sebaris ayat je entry..hoho

tp kite setuju XD

Yellow LEOpard said...

lebih kan aksi, kurangkan omongan kosong(ceyhh dah macam motto pulak) baru org respek.

Kepala Manchiss said...

Kutukan, cacian, makian itu manisan hidup.

syafiqakarim said...

betul.berkata tanpa bertindak sama seperti
kau mempertahankan diri tanpa bukti dan saksi

Cik Jingga said...

ayat terbaik... :))

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sangat setuju

tunjukkan bukti baru bole pecaya

Akulah Pak Lan said...

kau kecewa dengan sapa nih? hahahah

eLL said...

macam cakap ak serupa bikin?