Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Thursday, September 15, 2011

Perit

Umpama mukus yang terbeban dalam rongga tekak, tersangkut dalam bendalir hijau pekat menjijikkan. Ambil tisu, hembus dan buang; lantas cecair kehijauan itu melekat padat di atas helaian tisu putih. Lega walau sakitnya masih terasa. Perit di anak tekak. Gumpalan tisu yang kira-kiranya sudah habis sekotak aku gumpal dan buang tanpa belas di tong kecil yang layaknya digelar transit pengumpulan sampah. Sakit. Masih terasa. Perit. Simptom ini datangnya bermusim. Dan aku terbeban lama. Bertahun barangkali.

46 comments:

ORLANDO AHMAD said...

sabar laling, sakit tu ujian dan ujian tanda Tuhan sayang...

p/s: jangan buang tisu atas lantai, kang terkena hingus kat lantai orang ingatkan chewing gum kah3

hanaahmad said...

sakit tu penghapus dosa-dosa kecil. kan? insyaAllah.

Eena Arrina said...

hihi.mam ubat tau.

JOHN AL BUAYAk said...

betol tu laling ;-)

Miss A said...

kenapa ni wak? :(

Niena Pengembara Ilahi said...

xsihat ye.. sakit tu ujian Allah :)

bersabarlah

Kepala Manchiss said...

just dance bak kata lady gaga.

Akulah Pak Lan said...

pergi la klinik jumpa doktor yang hensem, tobat lega

Republic said...

erk detail yer...keh3

dill said...

awak, usah tensi2 ya. rehat biar cukup. makan ubat ikut preskripsi. :)

dill.

JelinaJoli said...

lebih perit jika fungus di hidung...

teha said...

xpee.. sakit hanya sementara :)

~SaL IjOu~ said...

bagaikn terasa keperitan itu~

pemuzik jalanan said...

Hai kakak, saya bakal nurse. Mari sini saya tolong jaga awak. Awww shweett! :p

Wadi AR said...

akak ingos eaa. ade macam cendol tak? kihkihkih

hidayahjamal said...

xsihat ek? jg mkn minum ye..

suarakami pny tiket tu da dittupla.. xde chance nk jmp yuna -.-

EZAN IDMA said...

buang smpai habis. agar tidak terasa lagi peritnya

Iwanski said...

Terlalu lama kau jauh
Hingga waktu pastikan berlalu
Dalam PERIT mimpi mimpi
Di saat aku terbenam sepi...

delarocha said...

mkn ubat

shandye. said...

air diminum berbotol-botol. ubat berbiji-biji sudah ditelan. suhu yang naik sudah turun.

kelas... oh, beratnya kepala hendak pergi.

CasaBlander said...

get well soon! :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

semoga cepat semboh ye . :)

Khry Hnry said...

cube try kunyah pulak...haha

Pocket said...

alaa demam ker?
berkahak plak tu?
sila gi minum air ais,
katanya ubat :D

(Sila jangan buat, ini adalah lawak semata mata)

hanaahmad said...

Eena Arrina : sentiasa ikut masa. naik muak pun ada dengan ubat.

JOHN AL BUAYAk : :)

Miss A : sakit, demam, batuk, selsema dan patah hati. :(

Niena Pengembara Ilahi : ya, tidak sihat luar dalam. sedang bersabar.

Kepala Manchiss : memerlukan panadol dan coke untuk dance. tapi aku tidak memerlukan itu semua. :)

Pak Lan : dah pergi klinik, doc sangat muda tapi dia boleh buat bisnes lak dengan aku. haha.

Republic : belum details sangat. :)

dill : ya, sudah buat segalanya dill. terima kasih untuk itu. :)

JelinaJoli : itu pun ada. :)

teha : moga-moga hanya sementara.

SaL IjOu : aku tak mahu kau turut merasainya. sangat perit.

pemuzik jalanan : bakal nurse ke doktor? awak manis tahu? :D

Wadi AR : ada. nak tengok? hihi.

hidayahjamal : dah jaga semua. aah, kawan aku pun tak dapat.

EZAN IDMA : sudah buang habis, tapi masih ada lagi. kenapa agaknya ya?

hanaahmad said...

Iwanski : lagu apa pula tu?

delarocha : sudah.

shandye : rindunya aku dengan kelas!

CasaBlander : thanx! :)

choki : insyaAllah. terima kasih!

Khry Hnry : cuba kau rasa dulu. mahu? :D

Pocket : ada kawan kata, makan aiskrim vanilla boleh menyembuhkan dengan cepat. esok mahu pergi cubalah. :)

Iwanski said...

Lagu ciptaan ku sendiri ketika sedang masak burger satu masa dahulu... ~kisah aku dan burger~

Waqheh said...

kalo dah lama itu dah resdung namanya....hingus adalah benda yg paling ssh utk dihapus..ia dtg dan pergi sesuka hati...

Bie'z said...

aku suka ayat2 ko...kool dan bergaya cik gayah kofkof.Sakit itu penghapus dosa.MAkan ubat n get well soon :Peace

hanaahmad said...

Iwanski : haha, dasyat ya kamu.

Waqheh : aku memang ada resdung. memang makan ubat tapi kali ini sakitnya teruk.

Bie'z : biasa-biasa sahaja. terima kasih. :)

rafiq said...

semoga lekas sembuh..

~Nana 귀여운~ said...

cian die..makan ubat dah ?

tieykah said...

sayang,kenapa dan mengapa?

pembaris said...

medical card ada kan...mintak stock untuk satu musim.

Rtp Farra Arisha said...

makan ubat cepat..semoga cepat sembuh dan bisa bergiat aktif seperti hari kebiasaannya! :)

hyz said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa tingginya bahasa kamo.... tak pahammmmmmmmmmmmmmm tp apa yang sy paham, kamo selsema ke? heheh

IFA Athirah said...

memang periiiit..

ghost writer said...

get well soon

Shaheila Nooraisah said...

adoi..lama tu..

~Nana 귀여운~ said...

uih..minatang tu hingos ek ?

semoga minatang tuh cepat keluar dr hidong kamu tuh yek...

Miz Novexx said...

banyak perkara yang memeritkan dalam hidup ni, so be strong ok! ;)

BLOGHOK said...

ARAP CEPAT SEMBUH...

bukudiarysofea said...

Cebat sembuh hana. Eh band sleep on tv tu hardcore sikit. Byk sgt melalaknye. So aku tk mgharapkan ko dengar. Haha.

A retarded kitty said...

nasib baik bermusim. kawan aku resdung selsema teruk. pagi2 dalam kelas boleh dengar bunyi acchoo adalah dalam dua tiga puluh kali

miratun madihah said...

get well soon :)

hanaahmad said...

rafiq : ya, terima kasih. sudah hampir sembuh.

~Nana : sudah. :D ya hingus dan kahak. hahaha.

tieykah : tak sihat dear. demam berpanjangan dari raya, but now sudah ok. tinggal batuk je.

pembaris : sudah mintak dan sudah habis. huhu.

Rtp Farra Arisha : ya, mudah-mudahan.

hyz : mana ada tinggi. ya selsema dan batuk. perit. :)

IFA Athirah : sangat.

ghost writer : thanks.

Shaheila Nooraisah : sangat lama.

Miz Nivexx : ya, will do!

BLOGHOK : ya, sudah kembali sihat.

bukudiarysofea : haha, aku jenis layan semua musik. dengar je bukan nak jadikan halwa telinga utama pun. :D

A retarded kitty : resdung aku pun teruk. sangat.

miratun madihah : thnx. :)