Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Thursday, August 4, 2011

Dugaan


Langsir diselak dan diselit kemas. Tingkap petak itu dikuak, memberi izin udara kota penuh sesak membunuh haruman kepuk kotak beradu si gadis. Butang bulat Acer ditekan kuat. Winamp dimainkan. Lunak Colbie Caillat mengusik ruang dengan I Do. Hari ini hati berbunga gagah. Yang semalam kekal jadi semalam. Hari ini aku lakar episod baru. Simpan jauh-jauh mimpi ngeri tadi malam sebagai satu selingan buat lonjakan rasa bahwa, hidup ini sememangnya memerlukan dugaan untuk terus hidup.

Heh, aku bermimpi dalam mimpi rupanya.

27 comments:

laskar pelangi said...

pelangi pun suka lagu "I Do" tu:) best kan.. dugaan itu akan mematangkan kita. moga tabah melaluinya =)

si para para said...

dugaan itu mematangkan hidup...
hari semalam satu kenangan dan pedoman..
ambiklah sisa sisa semalam sebagai kekutan utk hari ini.

cucu umie said...

anggap shje yg lepas sbgai pngjrn, hari ini sbgai permulaan yg bru..

Edy said...

inception, you doing it right :)

pemuzik jalanan said...

i do i do lalala. Semangat pepagi baru la betul.
Hah dugaan la buat hidup thrill.

Khry Hnry said...

shahdu hidup nampak...hehe

belog|amiyo said...

hidup mesti diteruskan...

Akulah Pak Lan said...

Dugaan yang mematangkan kita..

rara pinkmafia said...

aduhhh ayat yg mengusik sanubari,mcm novel,tp mimpi le pulok.

xshahidx said...

salam singgah,baru tiba dari belog akuadeblogla!

hanaahmad said...

laskar pelangi : lagu tu dah jadi halwa telinga hari2. tapi bulan puasa ni kena kurangkan sket. hehe.

si para-para : pengalaman semalam yang mematangkan fikiran.

cucu umie : itu yang sebaiknya.

edy : i'll try my best.

pemuzik jalanan : banyak bunyi lak budak kecik ni. hahah

khry : hidup aku memang selalu syahdu bro. haha

amiyo : tetap diteruskan. kalau tak, sia-sia.

paklan : aku harap aku cepat matang.

rara : ini mimpi dalam mimpi.

xshahidx : wslm. jemputlah dtg lg!

tieykah said...

sedikit mengantok hari ini.Aku stay up macam nak study.Perg!Dan ada mimpi yang nggak berapa enak mengulit tidur

hanaahmad said...

tieykah : kau stay up buat kuih raya ke ape? hehe.

Pyka Rahmat said...

lagu i do tu susah. serius.

hanaahmad said...

pyka : senang meniti di bibir. serius. hehe

si para para said...

oh bila mau matang ni,,,

amir aizat said...

life must go on ok

ghost writer said...

bila aku dengar colbie caillat,seolah kau ada di sisiku turut sama terlena.ah,kita hampir punya cara dan etika mimpi yang sama.tidak apa.

shandye. said...

sejak bila shooting untuk sekuel filem inception ni?

#garukepala

Qaseh dalia adelia said...

tanpa dugaan tidak mampu rasa sedih

gedek! said...

dugaan selaunya tak terduga...!

Fauzan Zain said...

ini semua dugaannya..

cikpepel said...

semalam buat kita kuat hari ni

cEro said...

setiap permulaan hari yang baru adalah permulaan hidup yang baru..

Azham Vosovic said...

ada orang dilamun cinta hehehehe

Nur Aizureen Md Zahir said...

hana ! saya mimpi ngeri mlm tadi who0oaa..pesal laa tetiba lak ada budak form5 nk bg dadah kt saya..arhhh !! tulun ! tulun ! kehkeh

~Cahaya Hati~ said...

teruskan mimpi dalam keindahan...
usir pegi derita itu~