Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Tuesday, June 7, 2011

Apabila Perempuan 37 : 1 Lelaki

Gambar bermadu dari sini.

Selain punya rasa takut untuk jatuh kepada rasa hati, aku juga punya ketakutan tahap maksima terhadap peratusan menjadi orang kedua, ketiga, ataupun keempat yang berkongsi hati dengan satu laki. Dari kisah hebat Abang Jem memikat empat wanita sehingga trailer filem 321 Cinta punya tagline, terus ke kisah rakan sepejabat yang menjadi isteri kedua seorang yang bergelar datuk. Wuuu, serasanya ini kes menyeramkan.

31 comments:

Pijahh' de-Arr said...

poligami itu seronok kot..~~

hahaha. . jgn takut hana..=PP

temoxskema said...

wihuuuuu , tanakk arh memadu :|

hanaahmad said...

pijah : seronok?? er.....

temoxskema : taknak jugak!

Encik Psychopath said...

Hanya lelaki kejam zaman sekarang sanggup berpoligami.

Tidak zaman dulu. Perempuan, tabah.

Raihana Izzati said...

hmm.kali ni aku btol2 tak tau nak cakap apa.selalu cakap banyak.

<3 untuk kau~




P/S: Kau istikharah minta petunjuk dari Dia in every decision that you have to face.

aku ni selalu ada p/s kan?keh3

Raihana Izzati said...

<3 utk komen Encik Psychopath

keh3

hanaahmad said...

encik psychopath : er...aku takut.

raihana : keh3. ai syg u lebih la....lebiuuu..ngeh3. ya, insyaAllah. thnx. :)

cikpepel said...

tanak.....tak suka kongsi2........huhu.....kita kuat jelesss u..

JARI YANG TERBARAI said...

hmm tak salah kalo lelaki nak berbini ramai... asal kan tau dan faham tanggungjwab... mende ni jadi masalah bila lelaki tak mampu tapi ngada2 nak berbini ramai...

p/s: kahwin ni ibadah, bukan kerna nafsu semata2. kadang2 orang kahwin semata2 kerna nafsu, tu yg porak poranda rumah tangga ;)

hanaahmad said...

cikpepel : siapa yang kongsi tu..aku bab kongsi lemah sket. hahah..

jari yang terabai : kalau sebelah lelaki, mmg tak salah. pada sebelah perempuan ia jadi tak sanggup. haha

Keri Henry said...

haha hidup bermadu....

Pijahh' de-Arr said...

madu itu manis

HAHAHAH~

Gayahspears said...

dlm islam laki leh kawen 4 tu pon kalo laki tu mampu lah~wakakaka

nanad said...

nanti dapat payung emas ;)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

bini ke2 dato best apa

pemuzik jalanan said...

mintak di jauhkan lah.

bujal X said...

he~~background check adalah amat penting tahu!

iron-ejan said...

kalau bab2 madu ni aku dok atas pagar ja. sebab ikut kemampuan dan kerelaan. memang ia sunnah Nabi, tapi kene ambil kira jugak sbb zaman Nabi dl. Nabi perpoligami sbb membela balu(janda) para sahabat yang syahid di medan perang. Zaman sekarang ni tak tau plk nk membela ape.

Akulah Pak Lan said...

<-- Tak pernah kawen lagi..no comment

Tapi dgr kata MADU tuh sedap

hanaahmad said...

heri : laki suka kan? kan? kan?

pijah : kalau madu lebah mmg manis syg.

gayah : kalau mampu laaa..setakat batin jeh mampu..zahir non ado...kesah jugak aku. hahaha

hanaahmad said...

nanad : sanggup tak dapat. haha.

aimi : aku tak sanggup. haha.

pemuzik jalanan : aminnnnnnnnnnnnnnnnn.....(panjang aku aminkan. haha)

hanaahmad said...

bujal x : sudah semestinya! sbb tu aku ckp berhati2 saat ini.

ejan : betul tu. yg peliknya, bab kahwin ikut sunnah nabi pulak, tang lain takmau ikut. huhu.

akulah pak lan : madu lebah sedap sangat kan? madu yang ni pahit kot! haha

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

hehehe.... habislah....terpaksa lah bermadu nnt bila 37:1 ;-)

baek kawen cepat2 ;-)...huhuhu..........

neway, tq coz backlink yerk.....

hanaahmad said...

defarhano : haha, sama-sama. :)

dayya dayyanna said...

pada orang lain aku mungkin gila. tapi aku rela menjadi yang pertama dengan kehadiran kedua dan tiga dan empat dari menjadi yang kedua ketiga ataupun keempat. wops. tapi kalau boleh tak nak lah. sebab aku ni boleh tahan juga cemburu orangnya. cuma diam tak bagitahu je. huhuhu.

Ries Lee said...

ok la tu dapat datuk..

pembaris said...

saya langsung tidak melucukan tapi ada ketika ada orang ketawa.ar badurl dan tompel pun mewah isteri jugak kan..

khairunnisa ar alhan said...

poligami!lari!

Zoel said...

Haha-itu je yang mampu.

hanaahmad said...

dayah : aku kalau boleh mahu yang pertama dan terakhir. aku mungkin tidak cemburu buta apatah lagi gila, tapi aku tak sanggup berkongsi.

ries lee : wuuu..tak mahu! haha.

pembaris : jika kena gayanya dan orangnya mungkin dikatakan mewah. tapi aku masih teguh pendirian. masih tidak mampu mencongak untuk berkongsi.

kharunnisa : jom lari!!

zoel : haha jugak. :)

hans0 said...

biasalah orang laki... hehe