Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Wednesday, February 9, 2011

Tiga benda jelik


Tiga kata 'kenapa' yang sedang terbang dalam kotak fikiran aku.

Pertama, kenapa semua benda perlu dipolitikkan? Terima kasih sahaja sebab sudi bawa pulang dengan selamat. Ops Piramid punya pasal pun bikin bising? Semua benda nak main politik, huh, muak!

Kedua, kenapa masih lagi yang suka main puak? Puak sana sini. Sekolompok geng ini, sekelompok geng itu. Pilih kawan, pilih jantina. Hidup bermasyarakat la sikit. Bukan budak sekolah rendah, dah besar kan?

Ketiga, kenapa dah ada pacar masih suka main kayu golf? Eh, kayu tiga! Seronok sangat permainkan hati kekasih sendiri? Kalau agak-agak tak boleh nak terikat dengan satu hati, jangan berani-berani bermain dengan hati! Kalau aku dapat kekasih macam ni aku ketuk je dengan kayu golf. Baru sedar diri. Mulut manis macam gula, ingat aku senang nak tergoda?
Yang pertama sebab politik, yang kedua sebab puak dan yang ketiga sebab 'sweet talker'. Kesemuanya aku jelik!

15 comments:

Dim Benihana said...

entri garang...but nice

nelly said...

wah .banyak kenapa yang sukar untuk ditafsirkan ...

APi said...

aku sokong ke semua tuh terutamanya no 2 tuh..

Zura said...

sbb drg suka warnakan kehidupan dgn bende yg jelik.. :)

suffer8zine said...

cool kembo

Terkini : Fakta Menarik Tentang Tidur

/Dayah/nurul/dayak said...

setuju. tsk3 ;) ps/ hana..beli gitar brapa rimggit dpt

DiriKu said...

hah..ni betulbetul setuju!!!bagusbagus!! XD

cEro said...

pada aku, ketiga2nya berkisar tntg satu!
RASA DIRI SUPERIOR DARI YANG LAIN..
utk politik, dgn memainkan isu, mereka nmpak lebih hebat dr yg diisukan..
utk puak, dgn berpuak dan saling bermusuhan, yg kuat akan lebih nmpak heabt..
utk sweet-talkers, they just never satisfy with what they have, and of coz, because of the never-ending desire..

ghost writer said...

dah takde peliknya dah Hana..semua di line standard jer.
yang pelik kenapa orang masih nak terima...

Farhana Jafri said...

dh xlarat dh otak ni tny knapa ngn jnis2 mnusia mcm ni.. mnyakitkan hati je! klau boleh pelempang sedas dua mang best! he3.. chill okay, btter live ur life in ur own way! lagi masyuk!! ^^

jemput singgah ANASAURUS :)

hanaahmad said...

@dim benihana : garang? haha, tengah marah kot.

@elvy : baru tiga. tak banyak sangat kan? hehe

@APi : terima kasih kerana menyokong. :)

@zura : bosan la kehidupan mereka jika begitu.

@suffer : cool jeh! haha

@dayah : under RM100 pun boleh dapat kalau 2nd hand. :)

@diriku : terima kasih.

@cEro : betul! sebenarnya itu yang aku nak orang faham.

@ghost writer : aku susah nak terima.

@farhana : hehe, sabar2. manusia memang ada macam2 garam. eh, ragam. haha

puteri cahaya. said...

dunia oh dunia.. manusia semakin rakus mengejar kemodenan!.. kemajuan seharusnya diiringi dengan ketamadunan yg tinggi kan?

hanaahmad said...

puteri cahaya : betul tu.

touya said...

aku pun jelik gak ahhh

hanaahmad said...

touya : sama lah kita!