Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Monday, August 22, 2011

Dua puluh empat.

Ini sudah masuk dua puluh empat. Masa ini kembali lagi. Serasanya baru sahaja telinga ini didendangkan penuh manis oleh dia dengan nyanyian rasmi harinya. Sudah dua tahun. Aku pasti sepastinya tiada lagi dendangan yang bakal menemani malam dua puluh dua ini. Sunyi. Ia bakal menjadi hari yang melalikan untuk hari dua puluh dua lagi akan datang. Dan, aku sudah terbiasa begini. Tiada apa yang beda selain penambahannya. Tapi, dua puluh empat itu hanya angka, hati mesti mahu muda. Walau tiada lagi dendangan sayang, aku masih kukuh dengan hidup yang lebih menceriakan tanpa apa yang boleh memainkan hati. Biar tiada ucapan apa, masih tetap kekal di ingatan keramat dua puluh dua cancer dan dua puluh dua virgo. Dan kini dua puluh dua leo, hanya ucap selamat agar kau kekal berbahagia. Biar sahaja aku jalani hidup dua puluh empat ini dengan enaknya.

38 comments:

Miscellaneous Smiles said...

happy birthday hana =D

hidayahjamal said...

samat ari muda hana, may Allah bless you :)

haikalblank said...

:)
moga ada kebaikan untukmu sentiasa. amiin.

Pocket said...

happy birthday hana,
yes 24 tu hanya namber,
umur kamu yang sebenar,
kamu yang pilih,
jangan la pilih namber lima...
(Kang nak sembang pun susah dik)
jangan pula pilih namber 84..
(Kang berleeeeeter jer kejanya)

chill sis!! hope i'll be here
to wish u on your next dua puluh dua
again okeh? :)

muhamad hanif said...

selamat hari tua kerepot yaa.


;)

nyna said...

hai kakak hana kbai :B
hehe happy birthday nina harap hana sihat ceria selalu dan success dalam semua benda yang awak buat.rindu tahu :')
ada rezeki nanti kita jumpa tahu tahu hana :)

bact. said...

24 dah ke?
dah elok sngt dah tu orang tua2 kata..
cpt3 sket cari pungubat hati tu.

hjahhaa

wachak said...

assalam hana

semoga dimurahkan rezeki, dilanjutkan usia dan dilimpahi kebahagiaan oleh Nya.

ORLANDO AHMAD said...

nak panggil kakak gua rasa tak sedap, keh3...

SYARIFF HAIKAL said...

age just a number wah kte sama umr ke..hehe. emm yg baru x kan pernah sama dgn yg lama.. segala kenangan itu adalah umur yg sbnr seseoang..

APi said...

ingin mengucapkan lagi..
tapi kamu bosan nanti..
hanya mahu katakan ini..
semoga diberkati Illahi..

miss inna said...

selaamt ulang tahun kelahiran...
may Allah bless u..^^

JelinaJoli said...

baru 24.. nanti masuk 42 baru kira angka menopos..

Akulah Pak Lan said...

SHL...

Ringkas tak ucapan aku? hahaha

H.J said...

dah tua dah rupenye..hepi bday yer..ehe

FaizalSulaiman said...

Happy birthday Hana Ahmad!

Zhu ni shengri kuaile!!

ORLANDO AHMAD said...

okeyla, Gua panggil mak cik, kang panggil nama lain ade orang ingat ngko adik Gua plak, hahahah hepy besday mak cik moga panjang umur murah rezki dan disihatkan tubuh badan...

p/s: okey tak laling??

Raihana Izzati said...

awak :)

Waqheh said...

hepi besday la dik na kah kah kah..24 yer..bior umo yg ganjak tapi org kekal 21..

bujal X said...

la~~24 kah? kena panggil kakak ni~~

hepi besday hanaahmad~

eLL said...

selamat hari lahir hana.
ok, kamu boleh jadi muda.

*terlambat daaa

hanaahmad said...

Micellaneous Smiles : thank you. :D

hidayahjamal : yang muda aku suka. May Allah bless you too. :)

haikalblank : amin. juga buat kamu. :)

Pocket : kau memang suka komen panjang-panjang kan? hehe. kau manis. moga ketemu lagi dua puluh dua akan datang. :)

muhamad hanif : jangan nak kerepot sangat wey.

nyna : haha, kakak sangat. terima kasih nyna. rindu juga tahu?

bact : elok sangat apa? terima kasih.. :)

wachak : waalaikummussalam bro. insyaAllah . terima kasih. untuk bro juga. :)

ORLANDO AHMAD : yela adik laling. kih3

SYARIFF HAIKAL : wah, sebaya ye. pengalaman mematangkan usia ye dok? :)

APi : ucap selamat adalah ucapan yang tidak pernah membosankan. ya, terima kasih sekali lagi. :)

miss inna : terima kasih. may Allah bless u too. :)

JelinaJoli : keh3. muda lagi kan gua?

Pak Lan : ya, seringkas kau. keh3

H.J : masih belum tua. terima kasih. :)

hanaahmad said...

FaizalSulaiman : tenkiu! :)

ORLANDO AHMAD : makcik tu terlalu kuangasam sangat laling. kih3. terima kasih. :)

Raihana Izzati : ye awak. :)

Waqheh : iya, sweet 17teen sepanjang usia.

bujal X : kau adik? muda sangat la tu. keh3. terima kasih. :)

eLL : ya, itu aku suka. terima kasih. :)

cikpepel said...

muda lagi 24 tu...25 pun terasa muda lg ni..hehe...

happy birthday... :)

EZAN IDMA said...

cept2 cr jodoh :p

hanaahmad said...

cikpepel : sweet 17teen sepanjang tahun kan? hehe.

EZAN IDMA : doakan cepat-cepat ketemunya. hehe

jeBateja said...

ooo...hana...dah 24 yeee...muda lagik tu.....den yg atas 30 ni pun sentiasa rasa muda.....ahakz

Muhd Fadil said...

selamat hari lahir cik Hana. semoga sentiasa diberkati Allah.

pemuzik jalanan said...

alolo kakak saya makin tuaa dah :)

takpaa tua kerepot mana pun awak,
i'll always lebiuuu tahu heee.
Bye!

Pocket said...

bukan setakat suka komen panjang panjang,
malah suka juga melihat apa reply kamu dengan bertandang lagi dan lagi kesini.

(Nampak sangat tak der keje nyer jantan kan.. heheh)

~SaL IjOu~ said...

24..~ muda lagi tu~ masih jauh perjalanan..moga dipermudahkan segala urusan~ ^^

Faraa Eiman's said...

HB kak hana , trase tua tak ? haha ;p


cool keyh ;D

intan.maisarah said...

hai awak yang manis.
hihi
makin bertambah usia ye

si chentapelangi said...

HBday kak ^_^

hanaahmad said...

jeBateja : terasa muda sepanjang usia kan?

Muhd Fadil : terima kasih encik penyu. untuk kamu juga. :)

pemuzik jalanan : lebiuu tooo syg. :)

Pocket : memang sah takde kerja kau ni. haha

Sal IjOu : ya, insyaAllah. :)

Faraa Eiman's : tua sangat rasanya. haha. tQ sayang. :)

intan.maisarah : hai awak yang super duper manis. usia hanyalah angka tahu? hihi.

si chentapelangi : terima kasih dik. :)

cEro said...

biar 24 di usia,
dan 14 di hati,
bukan 42 di wajah dan perangai..
hehe

~Kenanga Suchi~ said...

selamat hana!
moga 24 itu indah bagimu.
biarpun tiada dia lagi.

bukudiarysofea said...

Ni boleh dikatakan lambat tp nak wish sis hana happy belated birthday :)