Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Friday, December 14, 2012

Masih ada yang pincang, dek kata-kata yang lancang.

Kata-kata sering menjadi pencabar aku yang paling kuat. Paling celaka, jika ia datangnya dari teman-teman yang paling kita percaya, yang paling kita rapat, yang paling kita sayang. Bunuhlah aku dengan kata-katamu. Walau berkali-kali, biar aku jatuh bertubi-tubi disakiti. Jangan menyesal jika satu hari nanti, kau menangis melihat aku bangkit dan waktu itu, jangan ditanya kenapa aku hanya memandang kau sepi.


25 comments:

Jurutera & Kalkulator said...

Insan yg sering yg menggunakan kata sbgai senjata,kita hanya boleh melawan mereka berbekalkan kesabaran utk mengelak sengketa.

the malay male said...

jadikan pembakar semangat

APi said...

Saya harap orang itu bukan saya.. =(

iKhRam said...

benar
10 tahun yg lepas..
tak pernah terlepas dari melupakan kata-lata celupar seseorang

sabarlah

BonekadalamChermin said...

mohon share.


nak letak 'sedara mara' jugak boleh?
ehem.

Telor Power said...

part "memandang kau sepi" aku suka

Haikal Blank said...

ya, perlu jadikan sebagai pembakar semangat.

akan, perlu dan pasti bangkit.

miza kimbum said...

aku suka ini ! sekarang aku sedang mengalami benda yg sama kak hana , aku perlu kumpul kesabaran aku berbukit-bukit! sabar itu indah :')

Felly Sophia said...

Rakan-rakan boleh juga jadi racun yang membunuh.

Anonymous™ said...

Pandangan sama.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

berasa perkara yang sama juga...

cEro said...

Lagi rapat kita dgn seseorang, lagi cakap jiwa ditikam kata tajam..

blog-tips-kurus said...

bff itu ibarat madu cum racun.

huhu!

ghost writer said...

sememangnya itu yang layak kau ujarkan pada diri sendiri. bangkit dan tepis kata-kata dan masa lalu.

syafyqah fatin said...

Yup!!!itu yg fyqa rase!!

syafyqah fatin said...

Yup!!!itu yg fyqa rase!!

Wadi AR said...

kemon kak hana. kemon. kita tau akak kuat.





*sejak bila guna kita ni? haha

misz aisya said...

i can understand u. sbb pnh rase.

tp, sebolehnye kalau kata2 tu xmembunuh wlaupon agak keras, sy cuba positif.

be strong k. :)

Päk Läng said...

oh tuhan, aku cuma pinta kebaikan buat aku dan teman-teman

Badrullah Anson said...

hmm. laparlah.

Yellow LEOpard said...

Setakat ni aku tak pernah rasa. Hurm atau buat2 lupa?ok abaikan. Tentu sakit. Tabahkan diri hana.

ana said...

jgn simpan dendam kak..nnti merana diri..

ahsfantasy24 said...

pertama kali kunjung ke mari.
moga kita bisa jadi sahabat :)

Pan. said...

woah ni cool :D

Icaa! said...

Suke ayat akak, simple, tapi menusuk sangat :) Done follow :)