Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Sunday, January 15, 2012

Kispen : Ada hati yang terpilu.

“Mata kau cantik,” dia merenung mata aku dalam-dalam.
Aku terkaku dan melarikan anak mata tanda tidak keruan; sebenarnya tidak selesa.
“Aku benar-benar maksudkannya. Mata kau. Perlakuan kau, semuanya cantik di pandangan aku,” manisnya kata-kata.
“Iyalah Rendy, terima kasih untuk segalanya ya,” aku dah penat melayan; dia ini berpenyakit.
Dia senyum mesra. Aku balas kelam. 


Sebuah kisah pendek (kispen). Untuk bacaan lanjut di Secret 7 Writer. 

38 comments:

telor power said...

owh ada mata yg cantik rupanya....

hanaahmad said...

telor power : ini adalah kispen. sila baca selanjutnya di secret 7 writer. ;)

asip محمد said...

eh.. plagiat.. kau dah curi karya hanaahmad.. serender sekarang jugak..

hanaahmad said...

asip : haha. siapa Hana Ahmad tu? hebat sangat ke dia? ;p

Hafriz Mohamad said...

owh.. cantiknye mate die.. ^_^

Bidadari Syurga said...

cantik tulisan Hana Ahmad...

ps: nak lagi boleh? ;)

hanaahmad said...

Bidadari Syurga : Boleh, insyaAllah. Sedang diusahakan untuk itu. ;)

dill said...

akan dibaca, hana sayang :)

dill.

aiNa yaZiD said...

yeah~! mesti baca.. :) dari kerana mata...turun ke hati.. (^^,)

Alieza Dayasari said...

kena baca lebih lanjt ni.. sbb liza tak paham sgt....
huhu....

BonekadalamChermin said...

sudah baca!

olahan yg kemas dan cantik, Hana.


ia sangat menyentuh hati.

reenapple said...

ya.. aku dah baca.. nice. =)

ghost writer said...

aku dah baca kat secret 7 writer. :)

telor power said...

baek2

APi said...

seperti ghost komen di sana..
aku rasakan ianya satu kisah benar walaupun kau katakan separa.. =)

FaizalSulaiman said...

wah menulis kau hana?

teruskan!

EL MARIACHI said...

hana...aku pun suka gadis si mata cantik

Khry Hnry said...

dari kerana mata... lalala

hani said...

kalau mata saya tak cantik?? :)

teruskan menulis ya cik hana manis..aku suka.

Fara E's said...

wah , mnarik je ble bace !

si para para said...

mata adik saya cantik jugak..

:)

.::TAIKO ::. said...

cantiknya mata itu..
namun kasihan terlindung dek tebalnya kaca mata berbingkai hitam
buat dia yang rahsia bertambah misteri

pembaris said...

pernah tengok cerita apa tah...leverage kalau tak salah..katanya lelaki menipu kalau dia cakap sambil tengok tepat ke mata perempuan

محمد رازيق said...

meanrik apabila mata cantik :)))

LelakiSemalam said...

hebat tulisan kamu...

Iffah Afeefah said...

ramai mint si mata cantik

si ngokngek said...

terlalu berjiwa,ada feel..

teruskan!! sis

Pembunuh Tanpa Bayang said...

Owh intronya menarik,akan segera ke sana =)

ღKekupuLangitღ said...

Singgah di sini, hadam sedikit. :)

Wilayah Sepet Kuku said...

suke..

sebab, kali ini bukan awan yang terpilu...

Kispen..segera kan okes.. :)

c'axoera said...

dari mata baru turun kehati katanyer heheh

~Nana BamBam~ said...

Dari kerana mata..mempunyai kuasa..ohhhh aku tergoda, aku tergoda dan terkisima...

*ehh ? tetibe

beautiful_rose said...

ada kispen...
lamanya tak singgah sini.
hana sihat?

Cikgu Ma said...

renung tajam2...kispen disini sudah membuat mata ku terpaku memahami...suka la !!

casablander said...

kispen oo kispen..hehe :P

Teenager Housemaid said...

:)

hanaahmad said...

dill : silakan. ;)

aina yazid : ;)

Alieza Dayasari : ini cerpen pendek. baca pada link Secret7writer tu. ;)

BonekadalamChermin : terima kasih ayin!

reenapple : terima kasih!

ghoswriter : terima kasih lelaki inspirasi. ;)

telor power : :)

APi : ada yang aku ubah. hampir 60 peratus benar. ;)

FaizalSulaiman : terpengaruh dengan kau, tapi masih tak setanding. :)

EL MARIACHI : semua orang pasti suka El. ;)

Khry Hnry : sedang nyanyi? ;p

hani : pasti masih ada yang menyukai. ;)

Fara E's : baca sampai habis di Secret7writer. ;)

si para para : tiap dari kita bermata cantik, bergantung pada yang menilai. ;)

TAIKO : dia menyimpannya hanya untuk mereka yang bakal dikongsi hati.

hanaahmad said...

pembaris : oh ya? bermakna dia memang kaki tipu. haha.

mohd raziq : semua orang suka kan. ;)

LelakiSemalam : terima kasih. ;)

Iffah Afeefah : semua orang suka. ;)

singokngek : insyaAllah.

Pembunuh Tanpa Bayang : silakan. ;)

kekupuLangit : terima kasih.

Wilayah Sepet Kuku : sudah siap. mohon baca di link Secret7Writer yang tertera di atas sis. ;)

c'axoera : gitulah. ;)

Nana : sedap suara. hehe.

beautiful rose : alhamdulillah sihat. ;)

Cikgu Ma : mohon dibaca sampai habis. :)

casablander & Teenager Housemaid : :)