Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Thursday, December 2, 2010

Empat

Dulu, kumpulan kami mempunyai keahlian anggota lebih kurang seramai 10-15 orang. Dari masa ke semasa, ahli semakin berkurangan seiring dengan perubahan cuaca. Cuaca yang cerah langsung mendung dan membuakkan titis-titis hujan dan hampir menjadi ribut petir. Maka, ahli berpecah ke sana sini. Ada yang membawa haluan masing-masing sehingga hubungan yang erat menjadi renggang. Kasih yang ranum kian busuk.
Ntah apa silapnya, ntah langkah apa yang sumbang, tali ikatan yang megah bersimpul terlerai. Manusia, tak pernah sekali sentiasa betul. Manusia, pasti ada salah yang tertulis. Manusia tak pernah sekali berpuas hati. Manusia pasti akan tidak berpuas hati.
Ikatan atas nama 'geng sekepala' itu pudar dan hanya tinggal 'kawan biasa-biasa'. Tiada lagi susah senang dikongsi bersama.
Akhirnya dari jumlah yang banyak, yang erat hanya tinggal empat.

Masih ingat lagi kisah Lolipop?

Harap ini menjawab persoalan.
This picta credit to ajeed.

Masih lagi berkawan dengan yang lain tapi cuaca empat yang ini sehingga sekarang masih cerah. Walau hampir mendung atas kejadian tempoh hari. Terima kasih buat (dari kiri) wanie, ekhwan dan ajeed atas LOLIPOP malam kejadian. Juga buat Ieka dan Lora.
Apa yang berlaku malam kejadian? Biar menjadi rahsia. :)


7 comments:

FaizalSulaiman said...

kadang2 apa yg berlaku lepas2 ni kita takle expect. kawan2 bleh putus kawan...tak apala, jadikan sbg pengajaran:)

suffer8zine said...

biasa la manusia,

Terkini : Kucing Gemuk Popular

cEro said...

ianya kadang2 adalah perkara yg kita mahu ianya kembali seperti asal, sedangkan ianya adalah mustahil!!
kan??

mier@merr said...

suma da mula ada komitmen masing2...komitmen blaja..komitmen keje..komitmen rumahtangga..kn?

~rindu sangat zaman skola n blaja..
berapa je la membe yang btul2 msih close skng ni...

hanaahmad said...

faizal sulaiman : sedangkan lidah lagi tergigit. :)
suffer : yup. nobody perfect. :)
cEro : ia jdi kekok bila kembali kepada yg asl. sgt mustahil.
mier : mendung ketika belajar lg. ade konflik dlmn. biasalah. our bff can be our enemies one day. :)

eryna nasir said...

alorhhh aku br jek terbaca blog ko ni...huuu miss u all damn much..rindu terubat jgk td jmpa korg...lengkapkan yg sekepala?hehhe

kwn2 ku..fana,wani,wan,ajeed sowieee noks...saya xpunya masa yg cukup mcm dulu..tp promise me every xtvt upadate me yawn....ketepikan aku join ke x..tp atleast aku tau korg gi anaer k..sedih ni...nak lepak2 suka2 lg...cm dulu...

hanaahmad said...

sha : miss u too sha. xpe, nanti kita lepak lg k. insyaAllah apa2 xtvt ktorg roger2. :)