Pemilik

My photo
Hidup kadang-kala terlalu absurd untuk diraikan.

Friday, June 1, 2012

Hujan tawa di satu Juni

Kau kembali menggendong penuh mimpi-mimpi kecil untuk aku selongkarkan membina konstruksi realis pada hari-hari esok. Ini harinya, kau mampir sekali lagi dengan senyuman keriangan. Meniup semilir angin semangat di awal purnama di tengah dua kosong satu dua. Untuk tahun keduanya, aku masih setia mengait benang-benang cinta, menyimpul hari-hari berharga yang bakalan menjadi titik pemula buat aku membina konkrit hidup yang lebih utuh talinya. Biar tidak lama atau masih utuh, teruskan setia menyimpul senyuman walau selagi Tuhan memanjangkan usia kita-kita semua di sini. Untuk teman sekapal, moga terus sukses selalu.

Selamat datang sekali lagi wahai satu Juni, 
kau sudah di tahun dua mengiringi perjalanan aku dan taulan di landasan ini. 
Moga Tuhan sentiasa menghujankan kesuksesan buat kita. 
Selamat ultah yang kedua.

32 comments:

miza kimbum said...

moga ia dtg mengiringi langkah mu :D

SaddLone said...

satu juni,satu harapan yang payah disingkapakan..

ana said...

nyata satu juni banyak bagi arti pada kamu.

muga-muga terusan sukses hanna.

Pembunuh Tanpa Bayang said...

aku mendoakan semua kebaikkan buat kau di sana...

zieyzain said...

semoga sukses sentiasa untukmu hana,..=)

ghost writer said...

moga terus senyum demi kesuksesan sekarang dan akan datang, Hana. :)

APi said...

semoga cepat naik pangkat..
hihi

cEro said...

Jadi, dah 2 tahun huh?
Tentu byk yg ko dah belajar, dan ko akan belajar utk tahun2 yg seterusnya, kan?

Good luck!

dayah said...

june kan maksud juni tu. selamat maju jaya

Sparrow said...

Moga :)

monologtinism said...

senyuman biar disimpul sehingga kaki berjaya dilangkah tatkala nama terngiang disegenap ruang nafas-nafas kegembiraan. segulung kertas didalam genggaman :)

~SaL IjOu~ said...

senyum senyum selalu~ =)

♥ Nana BamBam ♥ said...

selamat datang juni..lop u bebeh..hehe

♥ Nana BamBam ♥ said...

ok..baru tahu dikit2 tu apa..thanks :)

Pondok Usang said...

Bisikan semilir..pasti ada dihujung sana...

semutsengal said...

selamat sukses dihari hujan =)

epilesosis said...

semoga senyum tawa awal juni akan berterusan sampai ke bila.;)

epilesosis said...

semoga senyum tawa awal juni akan berterusan sampai ke bila.;)

Rain said...

yeah hana! tahniah masih di sana dan semoga ada gerakan pangkat hehe..

Alieza Dayasari said...

ermmm satu juni...
memikirkan maknanya.

SYARIFF HAIKAL said...

haish bila la nk abc kan.haha

Päk Läng said...
This comment has been removed by the author.
Päk Läng said...

Take a deep breath and smile :)
semoga Tuhan mempermudahkan segala urusanmu

*aku baru tahu kau ni seorang editor untuk sebuah akhbar tempatan

pembaris said...

secara peribadi,jun adalah bulan elegant bagi diri saya

cimöt said...

sekarang dah jun? kejap nye...

Telor Power said...

semoga menuju ke langkah seterusnya hana.

yong propaghandi said...

penat aku fikir...sapek plak juni neh?? haha.. june rupenye.

Syf serabai. said...

senyum.dan senyum lagi ya.

intan.maisarah said...

selamat ulang tahun

hani said...

hana,

moga ada berbanyak lagi satu juni untuk kamu :)

Bidadari Syurga said...

untung 1 juni... ada org rindu.....

Anonymous said...

Take a deep breath and smile :) semoga Tuhan mempermudahkan segala urusanmu *aku baru tahu kau ni seorang editor untuk sebuah akhbar tempatan